kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

 

Pieczarki a lá ślimaki

Rodzaj potrawy: przystawka
Rodzaj kuchni: francuska
Stopień trudności: łatwe
Koszt: średni
Czas: 5
Danie wegetariańskie: tak
Liczba porcji: 4

Składniki:

60-70 dag małych pieczarek
masło do smażenia
2-3 ząbki czosnku
szklanka białego wytrawnego wina
pieprz, sól
zielona pietruszka
ew. 2 łyżki gęstej śmietany

Wykonanie:

Pieczarki dokładnie oczyszczamy i smażymy w całości na złoto na rozgrzanym maśle. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek, wlewamy wino, przyprawiamy pieprzem i solą. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką, możemy tez dodać kwaśną śmietanę. Podajemy z bagietką.

 


Autor: Ada

Możesz dodawać zdjęcia do przepisu po zalogowaniu

Nazwa: Hasło:
Jesli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

Aby móc dodawać komentarze musisz sie zalogować

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »